Niin se jouluaatto alkaa olla lopuillaan. Paljon on tänään ehtinyt tapahtua :) Pukkikin kävi ja lasten avatessa lahjoja saimme jo pieniä sydäntäkyjä kun tajusimme, että osa paketeista puuttui 8/  Hetken jo pelkäsin pakanneeni ne siskolleni  Ruotsiin. Tunnin etsimisen jälkeen pussi löytyi ja lahjat pääsivät oikeille omistajilleen. Lapsille sanoimme löytäneemme lahjoja vielä postilaatikolta, oli pukilla niin kiire tänä vuonna.

Tänä vuonna oli lajoja onneksi paljon vähemmän kuin viime vuonna, mutta oli niitä edelleen paljon... Ehkä ensi vuonna niitä oilisi sopiva määrä? Vai onko sellaista sopivaa määrää olemassakaan?

Minä sain jälleen ihania lahjoja! En taida kaikkia alkaa listaamaan ettei vain unohdu osa, mutta tässä muutamia:

Sain ihanan kalevalakorun kaulaketjun ja korvakorut runoratsu sarjaa :D Korurasian, Liza Marklundin uusimman kirjan, valurautapadan, paperinaru oppaan ja paperianarua, aivan ihanan säilytysrasian (vähän sen mallinen kuin enne vanhaan oli hatturasiat)... ja oli niitä paljon muitakin ihania asioita.

Tämä oli yksi ihanimmista jutuista minkä sain. Ja vielä Kaitsun ostama! Ihmettelen miten onkin osannut valita näin ihanan en ollut koskaan ennen edes nähnyt tällaista Marimekon laukkua :)

1155313.jpg

Jotain mitä en tänä vuonna saanut oli suklaa ja hyvä niin! Kaitsu kyllä sai ja jo olen tietenkin käynyt niitä maistelemassa...

Leevikin sai ihania lahjoja mutta kaikista odotetuin lahja meillä oli ipanapan cd-levy... Tai se oli ehkä se mitä minä eniten odotin. Saihan Leevi toki muitakin kivoja juttuja automaton, kirjoja, toppavaatteet, merirosvolaivan, rattikelkan, magneettikirjan ja magneettimuumeja. Voipi olla, että unohdin jotain tästäkin.. Mutta ihania lahjoja olivat ja Leevi oli innoissaan. Muutenkin Leevi on ollut kuin auringon paiste nämä paripäivää vaikka onkin kipeä. Tykkää kun on paljon ihmisiä ympärillä. Tänäänkin meitä oli 15sta ihmistä täällä ja pari koiraa joten vilskettä riitti. Ihaninta oli kuitenkin se ttä kuitenkin oli ihanan leppoisaa. Jopa veljeni joka yleensä hermoilee joulua oli ihan rauhallinen eikä menettänyt hermojaan vaikka olin hukannut hänen kalleimman lahjansa tyttärelleen :D Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut joulu.

Ruokaa on jäljellä yllin kyllin ja sillä voisi ruokkia monta perhettä vielä useamman päivän. Miksi ihmeessä sitä tekeekin niin paljon aina? Eikö sitä koskaan opi? No kaikilla on varmasti mahat täynnä eikä mikään loppunut kesken. Taas jäi kuvaamatta meidän jouluruuat, mutta samannäköisiä kai nuo on kuin muillakin. Sieniä meillä oli melkein joka ruuassa... Oli varmaankin 4 eri salaattia joissa niitä oli. Kinkkua hieman jännitin, että kuinkahan käy nyt tuon uuden uunin ja paistomittarin kanssa. Kinkku oli uunissa 15h ennen kuin 75 asteen lämpötila oli saavutettu olikohan sähkölaitoksella viime yönä jotain huonompaa sähköä? No kinkku maistui kaikille jopa lapset sitä söivät ja minäkin suostuin vähän maistamaan ja ei tuo pahaa ollut, mutta en ymmärrä sen herkun päälle. Kalkkunaa en tänä vuonna laittanut kun ei sitä muut olisi syöny kuin minä.

Siskoni kävi täällä siis Ruotsista lastensa kanssa eilen ja viipyivät yhden yön. Aatoksi menivät takaisin Ruotsiin. Oli taas ihana nähdä koko porukkaa ja huomata, että lapset kasvaa kovaaa vauhtia ja ovat kohta jo oikeesti isoja. Näin sitä aina tajuaa kuinka vähän heidän kanssaan on :(

Nyt taidan minäkin mennä tuonne olohuoneen sohvalle hetkeksi niiskuttavan miehen viereen. Meillä sekä kaitsu että Leevi ovat älyttömän flunssaisia.