Aamulla lähdin junalla, anopin ja hänen äitinsä kanssa Keravalle valkosipulimarkkinoille. Olimme siellä jo heti kymmenen jälkeen jotta välttyisimme pahimmalta ruuhkalta. Ilma oli mitä ihanin, aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja lämmintäkin oli varmasti yli +20. Ihmisiä oli liikenteessä aika lailla jo heti aamusta, joten voin vain arvata, kuinka paljon niitä olisi ollut parin tunnin kuluttua.

Olin ajatellut, kiertäväni kaikkia ihania käsityökojuja, mutta petyin. Löysin vain muutamia kojuja ja niistäkin suurin osa oli kuivakukka myyjiä. Käsintehtyjä koruja en nähnyt, kuin yhdessä kultasepän liikkeen näyteikkunassa. Ruokakojuja oli joka puolella ja olut myyjiä. Nyt olisi ollut ihana ilma jäädä terassille maistelemaan valkosipuli siideriä :) Kaitsun mummon jalat särkivät aika lailla joten emme olleet paikan päällä kovinkaan kauaa.

Aseman laiturille tullessamme meitä vastaan pyöräili mies ilman paitaa, no eihän siinä mitään ihmeellistä ollut näillä helteillä, mutta se ihmetytti, kun mennessään hän vaakkui kuin sorsa! Oikeastaan hänen olisi pitänyt mennä asematunneliin esiintymään, koska imitaatio oli niin hyvä että aluksi luulin hänellä olevan korissaan sorsia, mutta hieman mietitytti se, että onkohan tämä Suomen avohoito malli kuitenkaan se ihan paras mahdollinen?

Kotiin tultuani, rupesin puhdistamaan uima-altaan pohjaa... Kaitsu sai viimeinkin laitettua suodattimeen tarvittavan putken, että sain loputkin roskat pois pohjasta. On siinä altaassa oma hommansa, mutta ei kyllä ole harmittanut vielä ollenkaan. Putsauksen jälkeen olikin hyvä pulahtaa uimaan. Lindakin tuli vain hetkeksi, koska oli eilen kuumeessa. Malttoi tulla pois hetken päästä, kun tietää että jää linnanmäki reissu huomenna väliin jos aamulla on kuumetta.

Autotallissakin on tapahtunut tämän päivän aikana paljon, Kaitsu ja hänen isä olivat laittaneet kattotuolit paikoilleen ja viikonlopun aikana on tarkoitus saada aluskatteet laitettua.

Koruja en ole vielä tänään ennättänyt yhtä enempää tekemään, mutta onhan minulla ilta aikaa, kun Kaitsu naputtelee altaan ympärille terassia.

Tässä on eilen tekemäni kaulakoru se on tehty makeanveden helmistä:

158236.jpg

 

Tämän tein tänään siinäkin on muutama makeanvedenhelmi:

158229.jpg

Nyt lähden ripustamaan pyykkejä narulle ja toivon, että hyvä sää jatkuu vielä ainakin huomiseen asti.