Meillä Leevi sairastaa, kuumetta on 39 astetta, mutta reipas poika tuo on silti. Nenä valuu mietin jo, että voisiko nenän alle teipata jonkin kupin? Sitä olisi sitten paljon helpompi tyhjennellä aina välillä ja pysyisi nenässä ihokin paikallaan.

Oikein kunnon äitinä sitten aamulla pakkasin pojan autoon ja suunnistin kohti jumbon stokmannia... Hullua tiedän, mutta hullut päiväthän siellä olikin menossa.. No siis oikeesti nyt puolustuukseksi sanon, sen että kotona tuo poika ei malta nukkua ollenkaan, mutta vaunuissa nukkuu kunnolla. Joten heti kun olimme menneet kauppakeskukseen alkoi Leevi laulaa uni lauluaan ja pian jo nukahtikin joten ei se hänelle rasittava reissu ollut ollenkaan. Minulle kylläkin!!!!!!!!!!!!!!

Siis ymmärrän täysin miksi päivien nimi on hullut päivät! Ihmisethän on siellä aivan hulluja! Suurin erehdys oli se kun ajattelin siellä olevan rauhallisemmpaa aamupäivällä, mutta silloinhan kaikki mammat on liikkeellä ja eläkeläiset. Isät lounastauolla jne. Sitten yritin siellä toisten kiusaksi kulkea lastenrattaiden kanssa... Ihan mahdotonta. Jouduin aina jumiin jonkin hyllyn väliin ja en meinannut sieltä päästä pois. Tyhmänä annoin aina muille tietä, olisi pitänyt vain jyräyttää yli.

Tarkoitukseni oli katsoa sieltä Leeville talvikenkiä, benettonin trikoopaitoja ja itselleni kenkiä. Noh, siinä paitalaatikko showssa meinasi jo mennä hermo. Ennen kuin olin saanut itseni siihen äärelle, Leevin käytävän toiselle puolelle niin oli jo 90cm kokoiset loppu! Löysin 2 kpl vihreitä ja kuulin kuinka vierustoverini puhisi kun ei niitä löydy. Tarjouduin antamaan toisen, koska emme tarvitse kuitenkaan kahta saman väristä. No laitoin sen omani roikkumaan kyynärtaipeeseeni ja jatkoin penkomista kun yht äkkiä tunnen kuinka paita kiskaistaan pois minulta. Katson hölmistyneenä viereeni ja eräs toinen nainen katsoo minua ja sanoo "se oli vapaa"  Hmm...

Koitan sanoa että ei ollut mutta nainen vain tokaisee: oli se ja lähtee... No niin paljon en tarvitse muutaman euron alennuksessa olevaa paitaa, että rupeisin siitä tappelemaan, mutta ajatelkaa nyt!!!!!!!!! Miten joku kehtaa?

Kenkä hyllyllä ei onneksi ollut ihan niin kova ryysis mutta Leevin koko oli tietenkin loppu. Äkkäsin kutenkin pöydän alla olevan laatikon ja rupesin sieltä tonkimaan oikeaa kokoa ja löytyihän se. Vielä on pieni jalka miehellä, kun katsoimme myyjän kanssa että 21 koko on sopiva käyntivaran kanssa.

Itselleni en jaksanut edes ruveta kenkiä katsomaan, pakko oli lähteä pois kun ahdisti niin kovasti se tungos. Miten aina sen unohtaakin, kuinka kamalaa siellä on. Ajattelin, että kun pääkaupunki seudulla nykyään on jo 3 stokmannia niin se hieman olisi helpottanut, mutta päinvaistoin on käynyt.

No sitten toiseen pimeeseen asiaan,

Ostin sellaisen tefalin paistokasarin jonka sai puoleen hintaan cittarista leimoja keräämällä. Rupesin sitten eilen tekemään siinä ruokaa ja laitoin sen uuniin. Paketissa oikein mainostetaan kuinka kätevä se on kun voit siirtää suoraan liedeltä uuniin jne. Noh, jonkun ajan päästä kuuluu pieni posahdus ja muistan naureslkelleeni, että kansi siellä varmaan poksahti, mutta ääni oli niin pieni että en edes mennyt katsomaan. Puolen toista tunnin kuluttua menen ottamaan ruokaa pois uunista ja se kansi oli todellakin pasahtanut. Se oli särkynyt samalla tavalla kuin auton tuulilasi. Paloja ei ollut irti ollenkaan. Sitten kun laitoin sen hellalle niin hetken päästä jysähti ja palaset sinkoili pitkin keittiötä!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Onneksi ei kenellekkään sattunut mitään, mutta siivo oli ihan kamala. No soittamaan kauppaan josta he sanoivat ottavansa yhteyttä maahantuojaan ja sieltä otettaisiin minuun yhteyttä heti aamulla. No puoleen päivään mennessä ei ollut mitään kuulunut ja soitin maahantuojalle. He eivät meinanneet ensin uskoa minua ja se ärsytti ihan kamalsti. Lopulta sanoivat, että no käykää hakemassa uusi samasta kaupasta. Kysyin että onko näitä sattunut aikaisemmin niin hän vain sanoi että hakekaa uusi. Lopulta sain selville, että heillä mahdollisesti on päässyt sellainen erä liikkeelle jossa kannessa on jännitystä vielä jäljellä ja se pasahtaa sitten uunin lämmöstä... Kiva täytyneen tarkistaa, ettei se uusi ole samasta erästä, koska sellaista sotkua en enään halua.

Sanoin haluavani jotain korvausta myös menetetystä ruuasta, niin hän sanoi minulle, että no siinä tapauksessa saatte vielä grilli pannun. No tosi hyvähän se oli että avasin suuni, mutta eikö heidän kuuluisi tarjota jotakin joka tapauksessa? No Kaitsu lupasi kotimatkalla käydä noutamassa pannut joten toivottavasti kaikki on silloin kunnossa.

No tässä on kuitenkin Broileri-kasvispataa. Kaitsu toi kaupasta vahingossa koipia, mutta meni ne tässä ihan hyvin ja onhan ne ainakin halpoja... Ruoka oli tosi hyvää!

972116.jpg

3 broilerin koipipalaa

2 isoa sipulia renkaina

4 isoa porkkanaa paloina

5 perunaa viipaleina

1 kesäkurpitsa viipaleina

muutama varsi varsiselleriä paloina

5dl kanalientä

3rkl maizeenaa+0,5dl kylmää vettä

1tl kirveliä

1tl korianteria

1tl rakuunaa

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi . Sekoita kylmään veteen maizena ja kaada kanaliemeen.

Lisää mausteet ja keitä kunnes seos sakeutuu.

Laita pataan kasvikset pohjalle ja kanat pinnalle.

Kaada liemi koko sörsselin päälle ja laita uuniin.

Paista 175 asteessa n.1h 30min kunnes kasvikset ja broileri on pehmeetä ja täysin kypsiä.