Vihdoinkin ollaan saatu nauttia ihan oikeista kesäpäivistä :) Väliaikaista se kuuleman vain on, mutta joka hetkestä ollaan nautittu silti. Lähdetään aamulla aikaisin pihalle ja tullaan vain välillä syömään sisälle ja Leevi päiväunille. On se vaan niin ihanaa.

Mansikoita tulee meille ihan urakalla, joka päivä kerätään Leevin kanssa vajaa pari litraa kypsyneitä joita on sitten kiva leikin touhussa maistella.

1705919.jpg

Meillä meinasivat taas räksyt syödä niitä enemmän kuin me itse ja saatiin vihdoinkin laitettua ihan kunnon verkot mansikoita pelastamaan. Saattaa tuonne vieläkin yksi räksy eksyä jos verkko on unohtunut huonosti, mutta pääasiassa me kuitenkin syömme suurimman osan... tai Leevi.

1705920.jpg

Olemme olleet viime aikoina vaunulla viikonloppuisin ja se on tarkoittanut jäniksille ja peuroille lokoisia oltavia. Heillä on ollut täällä seisovapöytä tarjoilu :( En koskaan ennen ole huomannut että ne olisivat syöneet sipuleistakin varret! Niille on kelvannut lähestulkoon kaikki mitä minulla oli kasvamassa paitsi salaatti sen ovat jättäneet rauhaan...

1705921.jpg

Herneen versot ovat menneitä, sipulit, purjot, ruohosipulit, parsakaalit jne. Vähän harmittaa mutta eihän sille mitään voi, ehkä ens vuonna sitten saamme sitäkin paremman sadon...Taidan aidata kasvimaan jotenkin. Yrtit sentään ovat jättäneet rauhaan ja ne kasvavatkin tosi hyvin vielä kun oppisin niitä käyttämään, jollakin ideoita mitä mintulla maustaisi? Tai sitruunamelissalla sitä osaan käyttää vain koristeena kakuissa, mutta ei tässä tule edes leivottuakaan enään. Persilja, ruohosipuli ja basilikat menevät hyvin kaupaksi ja pakastimeen olenkin laittanut isot pussilliset persiljaa, ruohosipuli menikin parempiin suihin suurimmaksi osaksi.. Mäkimeiramia pitäisi ottaa ja kuivattaa, mutta sekin aina unohtuu. Rakuuna ja lipstikkakin on minulle vähän vieraampia..

Tässä vielä muutama kesäinen kuva

1705924.jpg

1705925.jpg

1705926.jpg

Joskus tällaiset epäonnistuneet kuvat ovatkin aika onnistuneita ;)

1705927.jpg

Tässä vielä muutama kuva "puutarhasta"

1705928.jpg

Kovasti odotan että nämä liljat aukaisisivat nuppunsa, hieman jo epäilen että eivät edes aukea.

Minä saan yleensä paljon kukkia pikkumieheltä, eleensä niistä puuttuu varret jonka takia niitä on vaikea laittaa purkkiin. Nyt oli tainut iskä hieman auttaa keräämisessä.

1705929.jpg

Olen kokonaan unohtanut laittaa kuvan tekemästämme juhannussalosta. Hieman meillä oli ongelmia, kun emme löytäneet tarpeeksi kukkia, koivua ja narua ei ollut ollenkaan saatiko hajua siitä miten homma kuuluisi tehdä, mutta kun tuli kummitytölle luvattua, että salko tehdään niin olihan se tehtävä.

1705931.jpg

Kuvaa kaunistaa sitten suomalaisille juhannuksena tutumpi elementti eli roskakasa joka tuikataan tuleen ;)