Eilen sitten mentiin Leevin kanssa kyläilemään ja oli oikein hauskaa. Leevillä oli kaverina siellä vähän reilu 2 vuotias poika jonka kanssa oli hauska touhuta. Mutta kaikkein hauskinta oli kun koululaiset tulivat kotiiin! 1 ja 3 luokkalaisten palattua oli Leevi ihan sulaa vahaa... Leevi olisi vain istua törröttänyt isomman tytön sylissä ja odotti saavansa täyttä palvelua. Minä jos kehtasinkin mennä siihen väliin niin sain niin murhaavia katseita, että oli parempi pysyä poissa.

Olimme käymässä kylässä vanhojen hoitolasteni luona ja he todella ovat jo sen ikäisiä vaikka minusta siitä on aikaa enintään muutama vuosi kun he olivat ihan pieniä...

Tuliaisiksi vein sinne tämän

968379.jpg

Tuliaisiksi vein sinne tämän Helmi-liköörikakun jonka ohjeen bongasin chocomumilta hieman olen sitä muuttanut...

http://chocomum.vuodatus.net/blog/category/Hyydytetyt%20kakut

Helmi-kermaliköörikakku

Pohja:

200 g Digestive-keksejä (noin 14 kpl)
75 g margariinia

Murskaa keksit muruiksi ja sekoita ne sulatetun rasvan joukkoon. Laita irtopohjavuokaan.

Täyte:

3 liivatelehteä
1 dl Helmi-kermalikööriä

Flora vispiä 2,5 dl
150 g mascarponea

250g tuorejuustoa
2,5dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi ja liuota ne sitten likööriin, jonka olet kuumentanut kiehumispisteeseen asti. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita juustot, tomusokeri ja vaniljasokeri keskenään. Liruttele jäähtynyt liivateliemi ohuena nauhana juusto-sokeriseoksen joukkoon, sekoita koko ajan huolellisesti. Lisää lopuksi joukkoon kermavaahto varovasti käännellen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään yön ajaksi.

 

Koristelut olivat vain nopeasti raapastava kasaan sillä aikaan kun poika oli ulko vermeissä jaloissa... Olin meinaan unohtaa koko kakun kotiin ja autossa sen muistin. Ja en tietenkään ollut sitä vielä koristellut... Kuvakin on aivan kamala mutta HYVÄÄ se oli :)

Leevin nukkuessa rattaissa päiväunia, alkoi yhtäkkiä satamaan ja tuulemaan ihan kamalasti. Ukkonenkin paukkui ihan vierellä, mutta jätkä veti sikeitä! Ihmeelliset unenlahjat lapsilla on.

Eilen meillä oli jälleen liikkari, Kaitsu ei ehtinyt mukaan, mutta hienosti siellä meni meillä kahdestaankin. Leeviä tuppaa aina kiinnostamaan esille laitetut tavarat enemmän kuin ne jutut mitä siellä tehdään, mutta nyt Leevi oli mukana melkeinpä kaikessa ihan oikeasti :)

Varjon päällä istuminen silloin kun muut juoksevat ja pyörittävät sitä oli vähän hurjaa... mutta istui se siellä ensimmäisen osion ihan hymyssä suin. Sitten kun oli tarkoitus vaihtaa suuntaa oli ilme sen näköinen, että päätin kaapata hänet syliin.

Omaan jumppaan en sitten eilenkään ehtinyt. Kaitsu on koko syksyn tullut tunnollisesti kotiin ajoissa maanataisin ja torstaisin, mutta nyt on pari kertaa käynyt niin, että sieltä ei ole vain päässyt irtautumaan. Noh, jospa torstaina sitten. Leevi ei varmaankaan pääse mukaan silloin, kun nenä vuotaa jo siihen malliin, että epäilen herran kehittelevän jotain flunssan poikasta :( Tarkkoitus oli lähteä vaunulle, viikonlopuksi mutta ei siellä jaksa olla jos poika sairastaa. Peukut pystyyn, että ei käänny pahempaan suuntaan.

Tällä hetkellä ollaan Leevin kanssa linnoittauduttu yhteen huoneeseen, kun meillä on kaksi nuorta miestä asentamassa sitä ilmalämpöpumppua paikoilleen. On se vaan niin kamalan näköinen vekotin :( Vielä kestän tuon sisäyksikön, mutta tuo ulkoyksikkö on ihan hirveä! Ja ne putket joita nyt menee tuolla ulkoseinässä pintavetoina, urgh... Kai sitä silmä siihenkin joskus tottuu...

Käytiin autotallilssa tekemässä hieman lisää tonttuja, mutta on tuo poika sen verran vetämättömässä kunnossa, ettei oikein jaksanut siellä mitään touhuta. Nyt ollaan sitten täällä.