Olipa ihana huomata aamulla, huonosti nukutun yön jälkeen, että minä selvisin maanantaista kunnialla. Paikkoja ei edes särkenyt eilisen jumpan jälkeen.

Aamu alkoi heti huonosti, kun yritin ilmoittautua naapuri kunnan kansalaisopiston järjestämään lasihelmen teko kurssille. Ilmoittautumis aika alkoi klo 9 minä olin löytänyt kurssin klo 9.02 ja pääsin vasta 7lle varasijalle!!!!!! Itku meinasi päästä! No epäilin tietenkin jotain vilppiä tapahtuneen ja lähetin opistolle katkeran sähköpostin, johon hyvinkin nopeasti minulle vastattiin....

 Kurssi oli täyttynyt ensimmäisien minuuttien aikana ja sekunneista oli ollut kyse paikkojen suhteen. Sain kuitenkin ilmoitettua minut ja Kaitsun lasinpuhallus kurssille, sielläkin kai pääsee helmien tekoa kokeilemaan.

Töissä oli taas vilinää ja vilskettä, lapset riehuivat ja aikuiset koittivat saada jotain kehittävää aikaiseksi. Päivän tuloksena oli se, että saimme varattua syksyn virkistyspäivän risteilyn :) Lähdemme porukalla syyskuussa katsastamaan Tallinkin uusinta laivaa.

Tänään tuli se kauan odotettu vesisade ja taisi se ukkonenkin muutaman kerran jyrähtää. Lapset olivat innoissaan siihen asti, kunnes meiltä meni sähköt. Ukkonen teki sen, että oli selviydyttävä sisällä koko iltapäivän villin lapsi katraan kanssa. Tässä vaiheessa voin vain huokaista ja sanoa, että onneksi en ollut "ilta" vuorossa.

Kotiin tullessani, ovella vastaan juoksi iloinen koira ja ummehtuneiden tiskien haju! Niin se oli aloitettava tiskikoneen tyhjennys/täydennysja muutenkin, keittön raivaus. Halusin näet päästä tekemään jotain korua, kun eilen en ennättänyt ollenkaan. Sain jopa korun kuvattua ulkona, kun näin helmetissä jonkun helmeilijän näin tehneen ja kuvat olivat hänellä aivan ihanat. Minulla ne eivät onnistuneet ollenkaan niin hienosti, mutta paremmin, kuin sisällä kuitenkin.

153081.jpg

Rannekoru on tehty violetin värisistä makeanveden helmistä ja hopeisista helmistä.